Distans

DistansEtt välanvänt ord i dessa tider. Det är ett ord som kan användas i flera sammanhang och har två betydelser varar det ena vi tänker och använder idag. Ordet distans går också att kombinera med andra ord.

  1. Distans används som ett avstånd i navigering i sjöfart.
  2. Distans är ett mått på hur långt ifrån två eller flera objekt är från varandra, dvs avstånd.

Hålla distansen, det hör vi och läser överallt. Det behövs hela tiden påminnelse om vilka tider vi lever i. Särskilt är det att tänka på när man är i en affär. Minnet är kort ibland, man glömmer sig att inte stå för nära personen bakom eller framför i kön. Ett annat är det där med att inte komma för nära varandra mellan hyllorna i affären. Inte blir det den närmaste vägen utan den som det inte står någon i gången eftersom då är den vägen blockerad. Det tar mycket längre tid att handla eftersom det numera mycket att tänka på i affären. Dessutom är det det där att man inte handlar för sig själv längre utan har fått med sig en lång nota från den som sitter i bilen utanför och som inte kan gå in.

Enligt synonymer.se finns det andra ord som går att använda för samma syftning: avstånd, sträcka, håll, mellanrum och lucka. Det låter sig inte göras i sjöfart men i den andra av ordets betydelse.

Tyvärr får vi nu även distans till våra medmänniskor. Vi kan inte hälsa på våra äldre var nu de bor, vi kan inte heller kramas eller pussas i vänskapliga mötet. Avståndet blir större mellan människor och klyftor ökar.

Distans till de våra vänner och äldre släktingar handlar det här om. Visst kan vi träffas på distans på webben, telefon eller via annat digitalt sätt. Men det blir ju inte det samma när man kan träffas ansikte på ansikte.

Nu halkar de efter, de som inte har tagit till sig den nya tekniken, gapet mellan de som inte kan, har inte råd eller helt enkelt inte har möjlighet att ta till sig den, lämnas nu i bakvattnet oåterkalleligt.

Ta hand om varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s