Klassträff, 30 år sen sist

Tänk vad tiden går! 30 år sedan jag slutade nian. I helgen hade avgångsklasserna från Flobyskolan 1981 klassträff. Vi var tre klasser 9A, 9B och 9C. Tyvärr var väl inte mer än hälften där. En del av oss bor numera i utlandet. De som är längst bort finns i Botswana och Japan och dessutom gick en bort i fjol somras. De som kom längst bort till festen bor i Malmö, Falkenberg och Södertälje.

Vad de tre bokstäverna stod för? A – ungarna inne i samhället Floby, B – de som bodde runt om och C – vi som gick de första sex åren på Odensbergsskolan.

I dag blandar man klasserna vid skolstarten av 7:an och tur är väl det, för jag upplevde ett utanförskap. Vi i C betraktades som bråkmakare, om det hände något fick vi ofta skulden även om vi var helt oskyldiga. Det hjälpte väl inte till att vi hade två i klassen som var ganska skoltrötta och därför hittade på hyss. 

Platsen för klassträffen var Åsle Tå, utanför Falköping, där Skafferiet stod för maten som bestod av tre pajer. Vi var ju inte där för maten utan för att träffas. En del har man inte sett på 30 år och det var verkligen kul att träffas om än en del har förändrats en hel del. Det har väl jag också men man ser inte den på samma sätt eftersom man ser sig själv i spegeln varje dag.

Först var det en tipspromenad och sedan dags att sätta sig till bord. Vi blandade klasserna och åt pajbuffé. Prisutdelning en sån där hjälm med ölburk uppe på med sugrör. Och sen satt vi och pratade hela kvällen. En del hade man inte träffat på 30 år och kände inte igen. Trots att många bor kvar i trakterna ser man dem inte så ofta eller så är det där att känna igen folk.

Priser för tipspromenaden

 
För dem i klassen som var med och inte med, finns fler bilder på Facebook.

Lämna en kommentar