Berättare/Föreläsare sökes?

I föreningar och andra grupper brukar man vid den här tiden börja att försöka sy ihop något intressant program och kontakta föreläsare för höstens program. I bland kan det vara svårt att få ihop ett program och hitta föreläsare. Har själv upplevt det när jag satt i Falbygdens Släktforskarförening som vice ordförande (slutade 2005). Det där med att komma på och ha lite fantasi är inte lätt alla gånger. Särskilt inte när man inte får in förslag.

Men för den som vill veta mer om släkt- och emigrantforskning kan i år vända sig till mig Annelie Jonsson med aliaset Tagesdotter, när det gäller släktforskning. Varför jag kallar mig så? Om det hade varit som förr i tiden hade jag haft ett patronymikon i stället för efternamn och då hade jag hetat just Tagesdotter eftersom min pappa heter Tage.

 Har bokat in en föreläsning i november i ämnet släktforskning hos Gökhems Hembygdsförening (som tyvärr inte har någon webbplats). 

Mina specialiteter borde väl vara klart vid det här laget. Skriver i ämnena här på bloggen. Nu senast har det varit om att hitta släkten i USA. För det är min specialitet. Forskar om Falbygdens emigranter och deras familjer i det gamla och nya hemlandet. Och bygger upp en databas om dem. Har ungefär just nu 53 000 individer i denna.

För den som har sina anor på Falbygden kan det vara lönt att få möjlighet att få se basen, eftersom nu finns stora släktträd i den. En av de familjer som finns är familjen som börjar med Britta Magnusdotter F 1796 i Kinneved (R) och slutar med Paul Ross F 1913 i Wasco, Kane Co, IL på min webbplats Emigrant.se.

Återfunna emigranter finns publicerade på Emigrant.se. Listorna håller nu på att uppdateras. Det har hänt en hel del sedan förra publiceringen. Men det är ett ganska stort jobb, tvättande av basen,  sortering och en hel del html-kodande. Så därför blir inte uppdateringarna oftare än ungefär varannat år. Jag lägger hellre tid på forskning.

Tyvärr kan jag inte ta emot studiebesök eftersom jag jobbar med min databas hemma i lägenheten.

Kan

  • Leda kurs i släkt- eller emigrantforskning. Lördag – söndag eller kvällstid.
  • Föreläsa i släktforskning.
  • Föreläsa i emigrantforskning och visning av databasen Emigranter från Falbygden.
  • Berätta om hur det är att besöka svenskbygderna och släkten i USA.

 Så hör gärna av er med förslag! Ser fram emot det. E-post adress finns under fliken About.

Lämna en kommentar