USA-resa

Åker tillsammans med min mamma i juni-juli (en månad) till USA för att hälsa på släkt. I början är sällskapet fem personer stort. Men vi splittras då de andra tre ska ta flyget ner till Texas efter fem dagar, för att hälsa på släkt i nio dagar.

För att göra det lättare för den som läser min blogg, har jag lagt till en karta över reserutt och platser som jag förmodlingen kommer att besöka. När själva resan är igång blir det förmodligen en annan karta.

För att få större karta, klicka på den vita listen som finns mellan texten och kartan.
Under en del besöksmål finns det även länkar.

Förklaringar:
1 = Minnesota/Wisconsin
2 = Indiana/Illinois
3 = Illinois/Wisconsin
4 = Delaware/New Jersey/New York

Släkter att besöka:

Minnesota: På min pappas sida, två grenar – Farmors mormors syskons familjer som jag vetat att de har funnits länge, genom gemensamma släktingar i Canada. Samt Farfars mor tre bröder som utvandrade varav med en har kontakt återknutits via efterlysning på Internet. Socknar: Håkantorp, Ullene.
Minnesota*: På min mammas sida, en gren – Mormors mormors farfar två familjer, båda har jag hittat genom efterlysning och sökande på nätet, dock inte samtidig, en gren varit i Sverige två ggr. Socken: Segerstad.

Indiana: På min mammas sidan – Morfars fars bror, haft brevkontakt sedan 20 år tillbaka. Socken: Floby

Illinios: Samma gren som *, bor i Rockford, IL och närliggande städer. Socken: Segerstad

Delaware: På min pappas sida, på så långt håll att det nästan inte är räkningsbart. Vår närmaste gemensamma ana är född 1752. Socknar: Marka & Falköping.

2 thoughts on “USA-resa

 1. Hej Anneli!

  jag hoppas att er resa rullar på enligt planerna. Här hemma är det midsommarförberedelser för fullt.

  Marie

 2. Intressant att följa er resa Anneli. Hoppas det fungerar fint planenligt för er. Kul att du har tagit bilder också och hur går det i värmen…klarar Inga av det.Här hemma har det regnat i princip flera dagar i sträck och stora delar av småland är nästan indrängt. Folk fick börja länspumpa sina källare i Tibro och Götene trakten natten mellan 8- 9 /7, så lite kaotiskt är det.

  Dessutom börjar skördarna att bli hotade. Jag, Tage, Rickard och Jesper plus en kompis till Rickard var och besökte Flygvapen museét i Liköping. Mycket intressant och jag tog mycket bilder till klubbtidningen. Tage visade också lite utav gamla Linköping där vi åt lunch. Nu skall jag bege mig ut och fortsätta måla ute i Öglunda, man får passa på mellan skurarna.

  mvh
  K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s