Släktresan

– i dåtid och nutid

 • januari 2017
  M T O T F L S
  « Okt    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Arkiv

 • Top 8 Länkar

 • Medlem i

 • Besökare

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Emigration

De flesta av er som besöker den här bloggen har väl emigranter i släkten och vill försöka hitta dem. Då gäller det att få information och tips om vilka källor som kan användas och vilka som finns tillgängliga via Internet.

Antalet emigrerande svenskar räknas till 1,3 miljoner, av dem var 13 000 Falbygdsbor, dvs födda i någon av de 52 socknarna som räknas till nuvarande Falköpings kommun.

Här på bloggen skriver jag om de webbplatser som med fördel kan användas i emigrantforskning. En hel del om hur och vilka webbplatser som emigrantforskare bör använda sig av för att leta efter sina släktingar, främst i USA.

Bakgrunden till mitt intresse för emigrantforskning är att jag själv har en hel del emigranter i släkten. Letar fortfarande efter några och det gäller då veta vilka källor som man som forskare i Sverige ska kunna använda sig av. Delar med mig av mina erfarenheter här och ger tips på webbplatser. Det finns även ett häfte på nätet med länktips.

Bygger upp en databas med emigranterna från Falbygden, de själva och deras familjer, både i det gamla och nya hemlandet. Databasen innehåller just nu ca 71 000 individer. Databasen finns för närvarande endast på min dator men återfunna emigranter från Falbygden finns på Emigrant.se, listade på födelseförsamling. På den engelskspråkiga sidan finns även emigranterna listade på den State, County och ort som de avled. Detta för att underlätta för svensk-amerikaner att kunna gå vidare i deras sökande efter sina rötter och släkt här i Sverige. De vet ofta inte i vilken församling/socken som de sina föddes i. Webbplatsen Emigrant.se ska få nytt utseende 2017.

Skriv gärna kommentarer på min bloggtext, det gör att jag får inspiration att fortsätta skriva.

Ett svar to “Emigration”

 1. Thank you for posting this link. I look forward to reading more of your blog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: