Emigrantlänkar 2021

Det är tre år sedan sist som jag gjorde uppdateringen av emigrantlänkar. Det var på tiden att jag gjorde en ny version av lista över emigrantlänkar, den förra listan var från januari 2018.

Uppdateringen kom till då jag har en fortsättningskurs i släktforskning och där är emigrantforskning en del. Att ha en aktuell lista är då a och o. Vill ju också dela med mig den listan till er andra som också emigrantforskar.

Förändringar har skett under de här åren sedan förra listan. Fler databaser har tillkommit medans andra har försvunnit eller eller helt enkelt köpts upp och blivit en del av betalwebbplatserna. Dock har länklistans sid antal blivit fler, från 4 till 6.

Webbplatsen Rootsweb.com som var så bra en gång i tiden och som jag skrev om vid uppdateringen 2018 kom aldrig tillbaka till det den en gång var. World Tree är tillbaka men numera går det inte att söka på plats/församling utan att man måste har med namn på person. Negativt för mig som forskar efter emigranter från Falbygden. Den enda i mitt tycke som är som det en gång var är Message Boards, men de gamla efterlysningarna före kraschen finns inte kvar, synd.

En annan webbplats som har försvunnit sedan sist är den för Cook Co, IL – cyberdriveillinois.com, där man kunde söka efter födda, vidga o döda. Den försvann när Covid-19 slog till. De har helt enkelt inte öppet på kontoret under pandemin så därför släktes den ner. Delar av det materialet finns dock sökbart på Familysearch.org.

Familysearch.org wiki är en utgångspunkt för den som vill bläddra sig fram i världens databaser på nätet – Online Genealogy Online Records by Location.

Emigrantlänk listan är bläddringsbar, precis som reklambladen.


Länk till Tagesdotter Emigrantlänkar 2021.  Finns även under fliken Länkar – Eget.

2 reaktioner på ”Emigrantlänkar 2021

  1. Is there a way to contact someone at Adventure Skaraborg.? I have tried all the e-mail addresses at the Contacts tab and no of them are functional. Thank you for your help.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s