Network Gen Adv in Sweden på Släktforskardagarna i Borås

Nu är det dags för det efterlängtade evenemanget, Släktforskardagarna i Borås. Det är årets höjdpunkt för alla föreningar som är medlemmar i Sveriges Släktforskarförbund och alla tillresande släktforskare.

Det är full fart från början med stämma nu i dag och i helgen är det mässa. Som vanligt är det ArkivDigital som är huvudsponsor och de har en stor monter. Men det är så många andra montrar man som besökare måste hälsa på.

Det är nu som de flesta nyheterna presenteras på året. Det kan vara en ny bok för nybörjare i släktforskning med också DVD och databaser. Webbplatser har uppdaterats och nytt broschyrmaterial har tagits fram.

Det sista är något vi i Network Genealogical Adventures in Sweden har gjort. Att ta fram broschyrer för att synas.

Det här är en chans som vi inte vill missa när det gäller att tala om att vi finns. Vi vill få fler här i Sverige att bli intresserade att bli medlemmar i nätverket. Nätverket som är till för oss som har släktforskning som hobby eller är professionella och vill nå ut till svensk-amerikaner och andra att hitta sina rötter i Sverige och få dem att besöka sina förfäders hemland, att de kan trampa på samma mark som deras förfäder en gång gjorde.

Nätverket främjar släktforskningsresor till Sverige för svensk-amerikaner och andra intresserade.

Vi finns med på mässan, om än inte med egen monter. Flera medlemmar finns med, ex Anna-Lena Hultman och andra. Vi syns i olika montrar i form av broschyrer för nätverket och för nästa års gemensamma gruppresa Genealogicial Adventures 2020. Vi finns hos Emiweb, Västgöta Genealogiska Förening och hos Sveriges Släktforskarförbund. Kom dit för att veta mer om oss och ta gärna en broschyr.

Själv är jag inte med i Borås. Vi i föreningen Adventure Skaraborg har våra resenärer i vår gruppresa som kommer nästa vecka. Jag vill koncentrera mig på den, det är viktigt att allt klaffar. Jag finns hemma vid min dator och smartphone för den som är intresserad att bli medlem i vårt Network Genealogical Adventures in Sweden eller att få veta mer. Jag är nåbar på hemmaplan. Kontakta mig ang nätverket på adventureskaraborg-at-gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s