Nätverket Genealogical Adventures in Sweden

Network Genealogical Adventurs in Sweden


Nätverket för främjande av släktforskningsresor till Sverige för svensk-amerikaner och andra intresserade.

Just nu är vi tio medlemmar från Höganäs till Vilhelmina. Medlemmarna är aktiva på sitt sätt och i olika grad.

Vi har en e-postlistan som fungerar som den ska. Vi har nu en logga. Arbetet går vidare med att utveckla vårt koncept och vad vi kan göra. Olika önskemål från nätverkets medlemmar behandlas. Frågor skickas ut via e-postlistan till övriga medlemmar. En broschyr håller på att arbetas fram för att göra reklam för nätverket. Den ska vara med på Släktforskardagarna i Borås.

Två förfrågningar från svensk-amerikaner som ämnar besöka Sverige i sommar har gått ut i nätverket. Dessa har slussats vidare till de som har tagit åt sig att vara guider. Ett är där besökarna ska hyra bil och de vill ha hjälp med släktforskning och guide för besök till sina anfäders platser/ställen i Dalsland.

Via våra kontakter i USA kommer förfrågningarna. Det kan vara från enskilda eller från reseföretag. Vi förväntar oss att antalet förfrågningar från reseföretagen kommer att öka eftersom intresset att besöka sina svenska förfäders platser väcks upp i och med att dollarn är så stark just nu mot vår svenska krona.

För att kunna utveckla nätverket och bemöta efterfrågan vill vi bli fler i nätverket. Vi vill ha medlemmar från hela Sverige. Gör inget om det är dubbelt någonstans eller om områden överlappar varandra. Det är du själv som avgör hur mycket arbete du vill lägga ner i nätverket men önskvärt är att du är aktiv av något slag och har möjlighet att hjälpa till eller kan förmedla vidare när en förfrågan kommer till ditt område.

Det är inte fråga om att jobba gratis, men hur ersättningen ser ut är upp till var och en att avgöra.

Kontakta Föreningen Adventure Skaraborg för att få veta mer och bli medlem i nätverket på e-post: adventureskaraborg@gmail.com

Undertecknad som svarar på ovanstående e-postadress: 
Annelie Jonsson Ordförande i Föreningen Adventure Skaraborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s