Efterlysning

Efterlyser anordnare i Sverige som hjälper svensk-amerikaner och andra att söka sina rötter och dessutom guidar dessa när de kommer på besök.

Jag vill veta om du/grupp/förening/företag släktforskar, guidar och tar hand om besökare som kommer till dina hemtrakter eller var du nu forskar och guidar dem.

Du behöver inte vara en arrangör utan du kanske bara är den där som svarar på en förfrågan och hjälper gärna till. Och kanske har du gjort det mer än en gång.

Kanske är ni ett gäng i en släktforskarförening eller en person som sitter på en skatt som hjälper svensk-amerikaner att få veta vilka deras förfäder var och släkten. Svensk-amerikanarna vill göra ett besök och gå i sina förfäders spår och du hjälper till och guidar.

En förfrågan kommer in som inte du kan hjälpa till med, det är fel område eller du har helt enkelt inte möjlighet. Vem ska du då slussa förfrågan till?

Det behövs en lista/nätverk där du får reda på vilka som har möjlighet att jobba vidare och är tillgängliga att kunna hjälpa till. Därför behöver du som anordnare/grupp/förening/företag veta vilka fler som finns där ute i vårt land. Tillsammans kan vi arbeta mot att få fler svensk-amerikaner som besöker sitt gamla hemland.

Det är ett stort ansvar att vara guide, släktforskare och ev arrangör för resenärer som kommer på besök till Sverige för att besöka sin hembygd som deras förfäder en gång bodde i. I nätverket stöttar vi varandra och byter idéer.

Vad jag vet har det inte gjorts någon kartläggning i Sverige över anordnare förut. Det vill jag med detta blogginlägg göra.

Föreningen Adventure Skaraborg är en anordnare av släktforskningsresor för svensk-amerikaner och andra som är intresserade. Vi har redan kontakt med likasinnade men vi vill bli fler. Vilka fler finns i Sverige?

Kontakta Föreningen Adventure Skaraborg på e-post: adventureskaraborg@gmail.com

Undertecknad som svarar på ovanstående e-postadress:
Annelie Jonsson Ordförande i Föreningen Adventure Skaraborg.

6 reaktioner på ”Efterlysning

  1. Vad roligt! Vi har ett nätverk med guider och släktforskare i Västernorrland. Vi har samarbetat i ca 10 år och tagit emot mestadels amerikaner på jakt efter sina rötter. Ett dokumenterat nätverk över Sverige vore väl toppen, så vi kunde hjälpas åt.
    Mvh / Anna Broman ( guide ) och Hans Engqvist ( släktforskare )

    • Hej Anneli! De gick ju bra sist med paret du skickade till mig. De hade ju rötter här utanför Alingsås. Skulle vara intressant att vara med, skall kolla i vår förening om vi kan bli en liten grupp.

  2. Jag kan tänka mig att hjälpa till med detta. Jag har släktforskat i min släkt lite grann, men jag är ingen avanserad släktforskare. Däremot har jag goda kunskaper i engelska. Jag finns i Värmland. Mera exakt i Munkfors.

  3. Pingback: Nätverket Genealogical Adventures in Sweden | Släktresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s