Föreningen Adventure Skaraborg

Föreningen Adventure Skaraborg är en släktforskarförening i Skaraborg som bildades 6:e augusti 2018. Detta för att ta över släktforskningsresan Adventure Skaraborg från Skara kommun.

Mellan 2017-2018 var resan en förstudie och turistprojekt med Skara turism som ägare och Tidaholm och Falköping som medhjälpare. Syftet var att öka besöksnäringen från USA till Skaraborg.

Det tar ganska mycket tid att upparbeta en resa, två år är alldeles för kort tid och därför beslutade vi släktforskare i resan att bilda en förening när projektperioden gick ut. Detta för att kunna fortsätta att arbeta med att anordna resor för svensk-amerikaner och andra intresserade att besöka och gå i sina förfäders spår.

Föreningens syfte är:

Att stärka banden mellan Sverige och ättlingar till utvandrare från främst Skaraborg med omnejd samt att göra det möjligt för dessa att återknyta med släktingar i Sverige.

Föreningsmedlemmarnas uppgift är:

Att släktforska samt verka för att förmedla och värna om släkter, historia och hembygd.


Just nu består föreningen av sex medlemmar, alla har varit med som släktforskare och guider under tidigare resor 2017-2018. Medlemskap erhålls genom ansökan till styrelsen eller föreslås av föreningsmedlemmar.

Föreningen finns i Falköping och arbetar främst med släkt- och hembygdsforskning från Västra Götaland. Men vi har inga skarpa gränser om vilka områden att släktforska och guida i. Under Adventure Skaraborgs resorna 2017-2018 fanns det med deltagare som reste till Småland.

Vår webbadress är adventureskaraborg.com och webbplatsen är på engelska, detta med anledning att vi vänder oss till intresserade i USA och Canada.

Släktforskningsresan har jag skrivit om här på bloggen. Artiklarna Släktforskningsåret 2017, Utvandrare från Skaraborg, Adventure Skaraborg 2018 – snart, Adventure Skaraborg 2018 – upplägg, Släktforskningsåret 2018 handlar om det. Samt att det finns här i menyn Adventure Skaraborg om 2019 års resa.

4 reaktioner på ”Föreningen Adventure Skaraborg

  1. Jag har så gott som kompletta register på Larv, Längjum och Södra Lundby samt ganska mycket på Tråvad, Laske Vedum Väster- Österbitterna samt Eling. Även en del från övriga församlingar i Vara kommun.

  2. Pingback: Efterlysning | Släktresan

  3. Företag eller ”förening”? Känns oklart till vad jag delar med mig av eventuell forskning. Får amerikanarna gratis släktträd av er ? Är det någon som försörjer sig på detta projekt?

    • Adventure Skaraborg är en förening. Ingen av oss medlemmar försörjer sig på verksamheten. Det är vi medlemmar som släktforskar och tar emot våra resenärer. Vad bra att du har forskat på din egen gren, då kanske vi kan mötas på vägen om det blir så att vi får besökaren som är släkt med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s