Släktforskningsåret 2018

Det är länge sen nu sen jag sist skrev här på bloggen. Men orken och lusten har inte funnits där under höst och vinter. Blev helt utarbetad efter Adventure Skaraborg 2018 resan och gick i däck. Det är roligt att släktforska och organisera men ibland blir det för mycket. Har haft några måsten under hösten och de har gjorts men ingen utöver det.

Återhämtar mig fortfarande från cancerbehandligen och det gäller att hålla det i chack och arbeta efter bästa förmåga och när orken finns där, inte att göra för mycket på kort tid, det blir alltid bakslag. Det här med att bli hjärntrött och gå in i väggen är något som man får hålla koll på och är en avigsida med behandlingen. Cellgifterna tar inte bara död på cancerceller utan även andra.

Adventure Skaraborg 2018

Resan 2018 hade nio deltagare och de kom från hela USA + att det var en kanadensiska med. Det var mycket mer jobb än föregående år men det kan bero på att jag själv gjorde forskning och var guide till en resenär som har sina rötter i Segerstad, Valtorp och Sjogerstad. Trädgårdsmästaren på Rössberga, Valtorp –  Lars Fahlgren är en stamfader.

Släktforskningskurser

Två släktforskningskurser har det blivit under året. En nybörjarkurs under våren och en fortsättningskurs på hösten.

Databasen

Antalet individer i databasen har växt. Började året med <78 460> och slutade med 84 416, alltså + 5 956. Mindre än ifjol och jag hade hoppats att uppnå, då målet var 85 000. Men det går att ta igen 2019 då målet är 90 000.

”Tvätt” – fortsatt arbete med att ”tvätta” min databas. dvs har forskat fram föräldrar och om möjligt syskon på barn som varit utan familj. Har nu klar med församlingarna i Vilske Härads (klart 2017) och Gudhems Härad (påbörjad 2017 nu klar) samt församlingarna Åsle, Mularp och Tiarp.

Emigranter – Just nu är det genomgång av Dala församlings emigranter som finns på CD Emibas + de jag hittar i kyrkböckerna. Sedan fattas bara Borgunda och Högstena så är det samma läge där som i tvätten. En av utvandrarna stack till Rio de Janeiro, Brasilien 1891 från Klara (AB) med familjen. Lars Johan Kjellén f 1850 i Dala (R).

Återfunna – Det har även blivit några återfunna emigranter från Falbygden, inte så många eftersom i år liksom i fjol inte varit prioriterat. 32 stycken har det i alla fall blivit, där en stack ut rejält och olustigt.
Carl Georg Gustafson f 18840330 i Dala D 19030917 i Duluth, MN. Han emigrerade 19 juni 1903. Så något måste ha hänt när han kom fram.

Artiklar under 2018

En reaktion på ”Släktforskningsåret 2018

  1. Pingback: Föreningen Adventure Skaraborg | Släktresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s