Mer länkar i Facebook gruppen Tagesdotter

Under januari i år skrev jag och lade ut en lista med webbadresser som kan med fördel användas i sökande efter emigranter i släkten. De flesta är till webbsidor i USA. Länklistan kan hittas här till höger under rubriken Länktips och namnet Emigrantlänkar 2016.

Det var en aktuell lista då men förändringar och fler länkar kommer till hela tiden. Listan kommer dock inte att uppdateras så ofta.

För den som vill veta vilka nya jag hittat och som kan vara till nytta, kan bli medlemmar i min Facebook-grupp Tagesdotter. Där lägger jag upp länkar som jag hittar på Internet.

Det är en blandning av släkt- o emigrantforskning, kartor, historia, foto, it och tidningsartiklar av skilda slag.

För tillfället har gruppen 277 medlemmar, de flesta är från Sverige o USA.

Gruppen är en stängd grupp. Det betyder att du måste ansöka om att bli medlem men det är lätt att göra, jag släpper in de flesta. De jag undviker är de suspekta som är bara ute efter att förstöra dvs ex spamare.

Den nyaste emigrantlänken är en länk till döda i Cook Co, IL 1878-1994.

Annonser

Författare: tagesdotter

Släktforskat sedan 1991, främst i min egen släkt. Men har nu inte så mycket kvar att forska om där. I stället har jag övergått mer till att få fram uppgifter om emigranter från Falbygden och deras familjer. En annat område är att hembygdsforska om Valtorpsbygdens folk, dvs kartlägga socknarna Valtorp och Södra Kyrketorps folk. Främst på 1900-talet men även en del bakåt åker med i farten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s