Åker till Släktforskardagarna i Karlstad

Nu drar säsongen 2014/2015 av släktforskning i gång i och med att det är släktforskardagar i Karlstad i helgen 29-31 augusti.

Förra gången jag var på en släktforskningsmässa var i Örebro 2010. Då var även stämman förlagd på lördagen så att man kunde gå och lyssna. Numera ligger den förlagd på fredagen, då föreningarna ville ha det så. Detta så att föreningen kan ha samma personer med på stämma och ha en egen monter på mässan. Mässan är ju lördag och söndag.

Den gången 2010 var det utgivningen av version 5 av Sveriges Dödbok som köptes. Den här gången är det version 6 som ska inhandlas. Det var även tal om i våras att Sveriges Befolkning 1910 skulle vara klart från Riksarkivet lagom till släktforskardagarna, men sedan har inget hörts så utgivningen där är väl framflyttad.

Årets tema är ju något av min specialitet, migration. Det gäller att hålla sig uppdaterad och få nya infallsvinklar i emigrantforskning. 

Min databas om emigranter från Falbygden, de och deras familjer växer hela tiden. Snart över 61 000 individer. Inte har inte blivit så mycket i år eftersom jag även fotograferar en hel del. Det blir utställning om en månad på Vilhelmsro Gårdscafé med mina foton av fåglar, de flesta av tornfalksungar. Då kommer även ett par emigranters gravstenar vara med.

Ett besök på Sverige Amerika Centret ska hinnas med också. 

Ska åka med Nässjö Järnvägsmuseums tåg, kanske träffas vi på tåget eller i Karlstad!

Annonser

Författare: tagesdotter

Släktforskat sedan 1991, främst i min egen släkt. Men har nu inte så mycket kvar att forska om där. I stället har jag övergått mer till att få fram uppgifter om emigranter från Falbygden och deras familjer. En annat område är att hembygdsforska om Valtorpsbygdens folk, dvs kartlägga socknarna Valtorp och Södra Kyrketorps folk. Främst på 1900-talet men även en del bakåt åker med i farten.

3 reaktioner till “Åker till Släktforskardagarna i Karlstad”

 1. Hej!

  Jag undrar om ni kanske kan hjälpa mig. Jag söker information om min mormors mor som kom till USA 1912 har jag funnit henne invandring uppgifter, vilket leder till en eventuell sockennamn. Jag vill bekräfta att, och vill gärna hitta en komplett lista över sin familj – i synnerhet de som stannade kvar i Sverige. Här är vad jag har hittills, och om du har möjlighet att hjälpa mig på något sätt skulle jag vara så tacksam!

  Hanna Svensson, född 1892 till Johan och Agnes Svensson. Hon kom till USA 1912 med sin bror, Erik och det verkar de kom från Magra Parish.

  Tack så mycket för din tid!
  Sarah

  1. Den källa man använder här är Emibas. Där finns uppgift om en Svensson, Rut Hanna Axelina
   f. 31/8 1895 i Skede, Jönköpings län (Småland)
   Utvandrad 24/9 1912 från Gefvelhester, Skede, Jönköpings län (Småland) till Nordamerika
   Källa: Husförhörslängd, s. 88.

   Vidare diskussion tycker jag vi gör i Facebook gruppen Swedish American Genealogy Group om vem hon är och familjen. Vi träffas där! /Annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s