Kall påsk 2012

Så var det dags för årets påsk 2012. I år är den tidig, i början av april. I fjol var det under tredje helgen i april. Det gör att vädret är ganska osäkert och framför allt kallare. Det såg så lovande ut för någon vecka sedan men det är ju april-väder och då skiftar vädret från vår till vinter. Så blir det i år. På fredag, i morgon är det t o m med utlovat snö.

Inte så bra start för årets konstrunda här på Falbygden för det 15:e året i rad arrangerade av föreningen Falbygdens Mat & Kultur. Skulle tänka mig att de flesta har bytt till sommardäck och då är det fråga om det blir så många bilar ute på vägarna. De flesta ställena där det visas konst finns på småvägar. Det är främst runt Hornborgasjön som utställningarna finns. I Broddetorp finns det tradionella marknaden inne i Broddetorp skolans gymnastiksal. Den sk Tranrikemässan, det passar ju bra nu i tranetider. I år är det rekord med tranor.

Om man inte ger sig ut på vägarna att titta på konst eller fira påsken med en påskeld och fyrverkerier kan man fördriva tiden med att släktforska. Det är fyra dagar att forska på mellan att man äter ägg, sill och kallrökt lax.

Lämna en kommentar