Bokmässan 2011

Så var det dags för årets bokmässa i Göteborg den 27:e i ordningen den 22-25:e september. Årets tema är Tre länder – ett språk, Tyskland, Österrike och Schweiz  med det tyska-språket i centrum.

Andra teman är Barnens Torg, Biblioteket, Forskartorget, Hälsa & Livsstil, Internationella Torget, Mat & Trädgård, Molnet, Rum för Poesi, Se Människan, V-hallen.

S k speeddejts hos Bokusbussen med författare ger besökare möjlighet till en egen liten pratstund med sin favoritförfattare. På plats kommer bl a Herman Lindquist, Stefan Einhorn, Martina Haag, Thomas Bodström och Pernilla Wahlgren att vara.

Nina Hagen, den tyska operasångerskan som blev punkråkare kommer till bokmässan. Hon kommer med sin självbiografiska bok Bekännelser, som har översatts till svenska.

Som vanligt kommer föreningen Dis ha en monter, som kommer att bemannas av medlemmar från Dis-Väst. Jag är en av all de medlemmar som ställer upp i montern. Vi finns i D-hallen, på vårt vanliga ställe, i närheten av RiksarkivetRegionarkivet (för Västra Götaland) och Göteborgs Emigranten. Närmaste ingång är den från Skånegatan, då kommer du in i D-hallen direkt. Jag kommer att finnas i DIS-monter under lördagseftermiddagen.

I montern visas och säljs släktforskningsprogrammet Disgen. Databasen Disbyt visas också upp, där är min station på lördag. För den som bara vill komma och prata går det också bra.

Nästan 900 utställare är där, så för den som åker till bokmässan har att göra en hel dag, bara att kolla in alla montrar med böcker. Sedan tillkommer seminarium och föreläsningar också. Välkomna att titta in hos oss på DIS, monter D03:01.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s