In i de gamla vanorna

I veckan börjar de flesta lärarna att förbereda sig för det nya läsåret och terminen som startar i de flesta skolor nästa vecka. Semestrar och ledigheter tar slut, man går tillbaka till sitt arbete eller skola eller vad det nu råkar vara man sysslar med.

Min egen semester tog slut 7 augusti och dagen efter började jag på Lernia i Skövde. Det är ett flertal år sedan jag gick ur gymnasiet med den inriktningen och mina kunskaper behövs verkligen att uppdateras. Det hänt mycket under 20 år. Kände redan från start att de här kunskaperna behöver jag förbättra och uppdatera.

Det tar väl ca två veckor för de flesta innan rutinerna börjat kännas välbekanta igen, för dem som går tillbaka till sin nuvarande arbetsplats efter semestern. Och en del tycker kanske att efter dessa veckor att man känner sig som om de inte har haft semester alls. Det gäller alltså att förvalta semestern på rätt sätt. Själv brukar jag ta det lugnt och göra dagsutflykter, ex ta en cykeltur med kameran. En del ogräsrensning och gödning har det också blivit. Nästa gång ska jag skörda bönor. Den vanliga löken ligger på tork tillsammans med Vitlöken.

I och med att man börjar att komma in i de gamla vanorna är det också dags att börja med sin vinter hobby, ex släktforskning. Har under soliga dagar på semestern hållit upp med emigrantforskningen om än jag börjat en del eftersom på senaste tiden jag har hjälpt en kille i Virginia att hitta rötter och släkt här i Sverige. Samt har chattat och hjälpt en 13-åring. Kul att en del börjar tidigt. Själv var jag först intresserad av Sveriges historia innan jag gick inför att undersöka min egen släkts.

Dags med andra ord för er som funderar på att lära er släktforskning att anmäla er till kurs. Om ni vill ha mig som kursledare är det till ABF i Falköping ni ska anmäla er. Det är den enda släktforskningskursen i Falköping till hösten. Men det finns förstås nybörjarkursen över hela Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s