Tidaholms Landsbygd – Landsbygdsnytt

Sedan några år har jag en samlingswebbplats för bygdelänkar inom Falköpings Kommun – Falbygdsanor.se.

Falbygdsanor är en webb- och samlingsplats om och för Falbygden. Här finns information och länkar om bygden. Det är sidan för de som vill veta mer om bygden. De som arbetar och vill ha ut information om bygden. På webbplatsen samlas länkar om bygden men även länkar till webbplatser där det finns antavlor och släktforskning, som har anknytning till Falbygden. En del turistlänkar finns även med. Brunnhems hembygdsförening har här sin webbplats, dvs finns som underdomän till Falbygdsanor. se och som jag har hjälp till att lägga ut på nätet.

Nu har även Tidaholmstrakten en liknande sida – LandsbygdsNytt, som är en portal för byalagen i Tidaholms kommun. Här är det föreningarna som med hjälp av Vuxenskolan i Tidaholm har gått samman och har en webbplats ihop. Vuxenskolan hjälper även till att ge ut ett häfte 4 ggr/år med information om vad varje förening hittar på i Tidaholm. Häftet med samma namn som webbplatsen, delas ut till alla hushåll i Tidaholm.

Skillnaden mellan de två webbplatserna är att Falbygdanor.se har begränsat sig till bygdeföreningar medan LandsbygdsNytt.se har även med byalag, bygdegårds- och samhällsföreningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s