Kursledare i släktforskning hos ABF

Har nu kört två egna kurser där jag är ensam kursledare. Alltid kul att kunna förmedla sina egna kunskaper och erfarenheter i hur man forskar efter sin släkt. Men man kan alltid bli bättre. I höstas gick jag därför grundkursen för kursledare för Släktforskarförbundet i Alvesta. Det är alltid bra att förkovra sig själv för man kan alltid lära nytt. De redskap som kan användas i släktforskning uppdateras och nya databaser blir tillgängliga hela tiden. Det är även bra att få papper på sin kunskap. För ett par år sedan en distanskurs i släktforskning från Mittuniversitetet i Härnösand. Det var också en bra lärdom. Det heter ju att man aldrig blir fullärd och det gäller även i släktforskning, som är ett ämne man aldrig kan veta allt.

För den som vill lära sig att släktforska från grunden är det alltid en fördel att gå en släktforskningskurs för något studieförbund. Att lära sig på egen hand är också bra men då är det nästan ett måste att man har någon att fråga när man kör fast och det gör man garanterat. Själv har jag inte gått någon kurs, men jag har lärt mig av min mamma som började släktforska på 1970-talet samt jag har läst och lärt mig till mina kunskaper. Erfarenhet ger kunskap heter det ju och det gäller i högsta grad i detta ämne.

Är kursledare i släktforskning för studieförbundet ABF i Falköping. Med start v 6, andra veckan i februari, ska jag leda två nya kurser, en nybörjarkurs och en fortsättningskurs. I fortsättningskursen blir det i huvudsak repetition, forskning på 1900-talet samt släktforskningsprogrammet Disgen. Om man håller på ett tag behöver man ett program att mata in de uppgifter som hittas om personer i släkten och andra. Det kan vara svårt att hålla reda på hur personerna är släkt med varandra och dessutom kan man skriva ut snygga antavlor.

Så för den som bor i trakten är det bara att anmäla sig till ABF via webbsida eller telefon, det finns platser kvar.

En reaktion på ”Kursledare i släktforskning hos ABF

  1. Pingback: Utbildning är viktigt i släktforskning « Släktresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s