Emigrantfamilj på Emigrant.se

Det är ett tag sedan jag skrev här sist men jag har jobbat på ändå i min släktforskargärning.

En nybörjarkurs i släktforskning har det blivit hos ABF här i Falköping på höstterminen. I torsdags 16:e var det den sista gången. Det är kul förmedla ut hur man släktforskar till andra.

Men framför allt har jag jobbat med min databas Emigranter från Falbygden. Har nu ca 38 000 individer i databasen och den växer för varje dag. Nja, inte varje dag men i alla fall nästan. Det är framför TV:n som jag jobbar. Det är ju sant det där med att vi tjejer kan göra flera saker på en gång. Det finns en hel del källor att ösa ur om man bara vet var emigranten slog sig ner och i bästa fall bildade familj.

I databasen finns det nu flera familjer som startar på 1700-talet och löper framåt i tiden in på 1900-talet, ja ibland även in i nutid. Familjeträden har därmed växt en hel del på bredden och längden. Några träd är ganska korta med bara några generationer men en del har till och med 5-7 generationer.

För att åskådliggöra vad jag har för material och information i databasen har jag lagt ut en emigrantfamilj på min webbplats Emigrant.se. Vi får följa Britta Magnusdotter F 1769 i Kinneved och hennes familj. I Sverige och till USA, där familjemedlemmar slog sig ner i Illinois och Minnesota.

Det finns flera sådana familjer i databasen. Britta Magnusdotter och hennes familj är bara en av alla dessa emigrantfamiljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s