Väntar på våren

Jag går i väntans tider som jag tror nog de flesta gör, väntar på våren. Har gjort en del som att städa ut vintern i mitt trädgårdsland på landet. Potätera blev satts förra helgen och har börjat kratta till för att kunna så grönsaker. Men tyvärr har det regnat en hel del så jag har inte kunnat så något ute än, även om jag börjar inomhus i stan med fönsterbrädet fullt av nya växter. Nu har även ett litet plastväxthus kommit ut på balkongen för att de ska vänja sig vid att vara utomhus. Några av de växter som nu finns där är Physalis, solroser, purjolök och persilja.

Har en kryddträdgård, som jag haft i ca 20 år, på gården som mina föräldrar äger ute i Valtorp. Nu mera växer den inte i yta som den gjorde i början. Har tyvärr haft en hel del problem med jordråttor de senaste åren men hoppas dock att problemen är slut nu. För min katt har kommit tillbaka efter ha varit borta i 2 år. Pelle 6 år har troligtvis funnits i krokarna hela tiden men har inte visats sig. Så när det var som kallast i vintern som gick, dök han upp och ville ha mat. Och han har blivit kvar, en trevlig överraskning. Han är mitt sällskap därute, för var jag än går så följer han efter. Särskilt är det välkommet i min kryddträdgård som verkar vara hans älsklingsplats eftersom där kan han leka kurragömma bland rabarberna eller bara ligga och titta på mig, eftersom ibland tar jag mig tid att kela. Ska plantera kattmynta strategiskt bland växterna, för det är något han tycker om att ligga och tugga på.

Pelle

Ja, va kan man göra medan man väntar då att våren ska komma och att jorden ska torka upp? Jo jobba med mina emigranter från Falbygden. Har ett par pärmar ur Kurt Anderssons avskrifter av SAKA (registren fanns under en lång tid på forskarbiblioteket i Skara men numera finns de i Konkordiahuset i Hössna) hemma just nu. Har haft en del pärmar hemma förut med socknar som jag har haft eget intresse i, men nu är det mer systematiskt med att början från början med B. Man kan få en hel del ledtrådar var någonstans emigranterna slog sig ner. Få reda på vem de gifte sig med och namn på barnen. För det är ju sådana ledtrådar som vi som letar efter deras familjer av i dag vill ha. Och det är ett sätt för mig att få min databas att växa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s