Påskrundan

Så har påsken inleds. Här i Falköping startade den med Vårfrumäss vid trandansen vid Hornborgasjön i helgen som gick. Ett återkommande evenemang sedan ett par år. Det var ett tält uppslaget med lokala producenter, som ex mina släktingar på Mössebergsbagaren, Rune Henriksson och hans sambo Ann-Marie Ekström, som alltid har ett bord när det är en lokal producentmarknad. Tyvärr så var det inte så många tranor som kanske var önskat men det har ju med vädrets makter.

Det är nu påsklov för skolorna här i Falköping. Alla väntar väl att det ska bli vårmarknad på torsdag. Då blir det nog full rulle där tidigt på morgonen och inte som det i vanliga fall blir när det är skoldag, på eftermiddagen. I dag finns inga stinkbomber eller ärtrör, tack o lov. Men det är ju 1 april, och vem vet vad som kan hända då.

På torsdag stänger de flesta offentliga ställena kl 12, även biblioteket stänger tidigt kl 16.00. Alla gör väl sig beredda att delta i den årliga konstrundan som alltid är på påskhelgen. En del utställningar startar reda på torsdag kväll. De flesta utställningar är norr och även inne i stan, det som faller lite ur ramen är Johanssons Lamm och Ull´s Gårdsbutik i Anguntorp, Gökhem, granngården till där jag växte upp. På Mekelsmäss däremot är alla delar av Falköpings kommun med. På påskrundan är centrum åt Broddetorp och det är väl ganska naturligt eftersom det är trantider. För naturligtvis passar besökarna även på att göra en sväng till Hornborgasjön  och titta på tranorna. Förhoppningsvis så blir det fler tranor än besökare. I helgen var ju det ca 6100 tranor på plats, men nu med varmare väder kommer väl tranorna i stora flockar. Rekordet blir väl inte i helgen men strax där på. Förra året var rekordet över 18 000 tranor.

Själv kommer jag att ge mig ut på vägarna på fredag. Ett måste stopp är på Antikvariat Farendal. Detta med anledning av att en släkting Tage Mårtensson ställer ut fotografier. Eftersom jag själv fotograferar en hel del är jag alltid nyfiken hur andra gör. Kanske kan man ta några ideér och testa. Många gånger lär man sig bättre av andra än att läsa sig till hur man gör. För då har man liksom redan sett resultatet och konstaterat om det blev bra eller inte.

Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s