Inbjudan till GenealogyWise

Hoppas att det inte har gått förbi er att det finns en diskussionsgrupp liknande som Facebook men här är det begränsat till ämnet släktforskning, GenealogyWise heter forumet. Det har varit uppe mindre än ett år och själv blev jag medlem i slutet av sommaren 2009. Det har medlemmar från hela världen och språket som används är engelska.

Startade i höstas upp två grupper där, Skaraborg County Ancestry – Sweden och Älvsborg County Ancestry – Sweden. Eftersom jag är emigrantforskare vill jag kunna hjälpa personer som söker sina rötter i dessa delar, främst svensk-amerikanare, samt göra det lättare för alla som är medlemmar att kunna knyta kontakter. Har drivit tre e-postlistor via Rootswebs MaillingList men de har mer eller mindre varit döda ett bra tag, då det är i stort sett jag själv den enda som skriver där. Då gäller det att förnya sig och inte stå still och stampa.

På GenealogyWise finns det en hel del grupper att välja bland att gå med i. Själv är jag med i grupper som Sweden and Swedish Ancestry, Illinois Genealogy, Minnesota Research, Genealogy Tips and Links.

För amerikanare som söker sina rötter är detta ett bra sätt att komma i kontakt med svenska forskare. Många av de svensk-amerikanare jag har haft kontakt med tycker att det är alltför krångligt att skriva och hitta rätt på Sveriges Släktforskarförbunds webbplats Rötter eftersom de inte behärskar svenska. De är mycket mer bekvämare att kunna skriva på sitt eget språk, engelska. Tyvärr är det ju detsamma för de svenskar som inte kan engelska.  Det finns dock ganska många svenska forskare inne på GenealogyWise som gärna hjälper till. Förfrågningarna, svar och information stannar inom GenealogyWise väggar. Detta eftersom alla inlägg ligger kvar i systemet. Det är lätt att gå tillbaka och se vad som har skrivits i de olika grupperna och du kan ta kontakt med medlemmarna.

Detta blogginlägg är en inbjudan att vara med i nätverket GenealogyWise och mina grupper Skaraborg County Ancestry – Sweden och Älvsborg County Ancestry – Sweden. Länkar finns här till höger under rubriken Nätverk. Välkomna!!

Annonser

Författare: tagesdotter

Släktforskat sedan 1991, främst i min egen släkt. Men har nu inte så mycket kvar att forska om där. I stället har jag övergått mer till att få fram uppgifter om emigranter från Falbygden och deras familjer. En annat område är att hembygdsforska om Valtorpsbygdens folk, dvs kartlägga socknarna Valtorp och Södra Kyrketorps folk. Främst på 1900-talet men även en del bakåt åker med i farten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s