Snökaos

Många är vi som har suttit insnöade under helgen som gått. Själv har jag knappt varit ute med näsan, jo jag var ute på balkongen för att se hur mycket det var på garageuppfarten, som är ganska brant. Tur att ägarna kom i går eftermiddag med den lilla traktorn och körde upp. Traktorn som var där i lördags klarade inte av den backen men så hade den inga snökedjor på.

En kompis som bor i Brålanda hade svårt att ta sig ut till svinstallet. Sambon fick följa med och ösa upp. När de väl var klara i stallet var det knappt att de fick upp dörren då det redan hade yrat igen.

En annan uppe i Haninge i Stockholmsområdet fick ge sig upp på sitt platta hustak och skotta snö.

Landsbygden fick aldrig sina tidningar på lördagen. Det gick helt enkelt inte att komma fram. En del små vägar röjs upp först idag.

Det går väl ann att skotta men var ska man lägga eländet. Det finns ju ingen plats kvar, där ligger redan en hel del snö. Om inte vägar och gator redan var igenkorkade så har de blivit det nu. Inte undra på att tågtrafiken i Västsverige och tunnelbanan i Stockholm står still i dag måndag.

Hade tänkt att gå och handla i lördags men det blev inget av med det. I stället utnyttjade jag tiden att forska efter emigranter från Falbygden. Det blev lyckat, sju utvandrade hittade jag i samma familj och stoppade in i min databas. Kontakt med forskaren i Amerika fick jag också.

Hade tänkt att uppdatera mina webbsidor men tyvärr så var det och är fortfarande när jag skriver det här problem med servern. Men vaddå, det är fler servrar som har brakat ihop i Sverige. Även detta har med snön att göra.

Mer snö är att vänta i veckan som kommer, så blir det när mildare luft försöker tränga undan det kalla. Brr.. det var kallt i morse, -18.

Talesätt

Ett talesätt som jag hörde i helgen och som jag inte hört förut är

Att när barken ramlar av/släpper från träden, har halva vintern gått.

Ja, det hände nu i helgen, så det är bara att räkna, vi har alltså bara halvvägs in på vintern. Trösten är ju att nu vänder det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s