Ångrar mig inte

För ett år sedan var jag ganska mycket emot att vara med i sociala medier som ex Facebook. Men jag har ändrat uppfattning. Okey, lite tveksamheter finns kvar men det finns fler fördelar än nackdelar. Man måste vara uppmärksam att inte gå med i vissa grupper, detta eftersom det finns rötägg och lurendrejare även här.

Sund förnuft ska man ha. Inte gå på sånt som det skrevs om förra veckan om en tjejs konto här i stan blev ”kidnappat” och kaparen lyckades övertyga ett par vänner att lämna ut Internetbankens koddosas nummer med följd att konton blev länsade. Varför inte lyfta på luren och ringa och kolla upp det hela? Det är en annan variant på de där falska e-postmeddelandena om att det har blivit fel på Internetbanken och de behöver ens inloggningsuppgifter för att kolla att det är ok.

Har varit med nu på Facebook i ca ett år. Har fått kontakt med släktingar, vänner, släktforskningskollegor och gamla arbetskompisar via Facebook. Det har blivit så mycket enklare att hålla kontakten. Man får reda på att de mår bra och deras dagliga liv.

Tänk när Internet dök upp på 1990-talet. Det var nymodigheter det också och det tog några år att tillvänja sig. Internet har revolutionerat släktforskning. Nya medier tillkommer hela tiden att kunna söka efter sina släktingar. På vägen får man kontakt med en hel del släktforskare.

I höstas startade jag upp två grupper i den sociala gruppen GenealogyWise.com, som fungerar som Facebook men här pratar vi uteslutande släktforskning, mest på engelska. Det är grupperna Skaraborg och Älvsborg. Även om det är stiljte där just nu ångrar jag inte att jag gjorde det steget. Detta eftersom det är kul att kunna hjälpa andra att hitta uppgifter om sina släktingar, var de än kom ifrån.

Så sätt igång och gå med i ett socialt nätverk, blogga eller tvittra. Jag gör numera allt det där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s