En vit jul

En vit jul! När fick vi uppleva det sist? Ja, det är åratal sedan. Men det behöver väl inte smälla till och vara så kallt, brrr. I går var jag på landet och matade fåglarna, de behöver mycket mat just nu, det blev änna kallt om tårna det sista, det var ju -18 grader. Ändå hade jag mina vinterkängor på. Nästa gång ska jag ta på mig mina riktigt varma stövlar med päls  i.

Men kallt väder med rimfrost och snö på träd, buskar och föremål är bra fotoobjekt.  Så kameran har varit med varenda gång matning av fåglar har gjorts. Himlen blir så blå när det är kallt, nåja, den har jag nog missat för eftersom jag jobbar på förmiddagarna så har det inte varit så mycket kvar av det klara vädret fram på eftermiddagarna. Men några solnedgångar med röd himmel har jag fått med.

Förra året var jag ute på Annandag Jul och åkte runt och fotade. Då var det dimma överallt och allt var täckt med rimfrost. Det blev härliga bilder men det här i år har varit ett snäpp bättre. Hoppas att det håller i sig ett tag. Är ledig under julhelgerna så är det fotoväder blir det nog en tur med bilen för att hitta motiv. Håller mig främst till Falbôgda.

Vill ni se några foton? Några finns med på min julhälsning som kan ses på http://jul2009.falbygdsanor.se/

God Jul & Gott Nytt År

Annonser

Författare: tagesdotter

Släktforskat sedan 1991, främst i min egen släkt. Men har nu inte så mycket kvar att forska om där. I stället har jag övergått mer till att få fram uppgifter om emigranter från Falbygden och deras familjer. En annat område är att hembygdsforska om Valtorpsbygdens folk, dvs kartlägga socknarna Valtorp och Södra Kyrketorps folk. Främst på 1900-talet men även en del bakåt åker med i farten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s