Bokmässan 2009

Var på Bokmässan i Göteborg i går torsdag och gjorde eftermiddagspasset i DIS monter. Torsdagen var vigd för branschfolk och från Falköping kom det en hel buss med kommunens personal. Bl a såg jag en kulturarbetare och senare på kvällen i SVT kunde vårt kommunråd Ulf Eriksson ses i en reklamsnutt från mässan.

Åkte tåget ner och sedan var det spårvagn 2 till Scandinavium för en kort promenad till ingång 8 på Skånegatan.

Det var i förhållande vis en liten monter men vi hade en hel del besök i alla fall. Vi fick många frågor om hur man släktforska och det var ju i och för sig inte syftet med montern eftersom DIS säljer släktforskarprogrammet Disgen där man ska stoppa in sina forskningsresultat, men vi hjälpte till trots allt med tips om hur att börja släktforska och vart man ska vända sig till.

Med i monter fanns även släktforskaren och författaren Maria Vajta Klamer som gjorde reklam för sin bok Bygdereporten och odlamannen Carl RybergVästgötminnen i ord och bild som givets ut på eget förlag ScandiText.

Vi var en hel del folk i montern,  vilket var bra eftersom det var stort tryck vissa perioder. Fram på eftermiddagen när det så började tunna ut, kunde vi byta av och ta egna rundturer på mässan.

Mässan fortsätter i dag, där bla min syssling på min pappas sida Folke Tersman, ska föreläsa om sin nya bok Tillsammans: En fiolosofisk debattbok om hur vi kan rädda vårt klimat.

Det var roligt att vara med i DIS monter och om jag har tid och möjlighet blir det fler gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s