Antikvariat Farendal

Antikvariat Farendal har funnits på nätet via en egen webbplats och försäljningen har skett via webbutiken eller via Bokbörsen.  Men nu har de två delägarna slagit till och startad en butik, som ligger i den gamla nedlagda affären i Tiarp socken (Falköping), som gränsar till Kungslena och Varv i Tidaholms kommun.

Premiärdagen var i alla fall 20:e augusti, timat och lagom till att släktforskardagarna var här i stan.  Jag hoppas att några av besökarna till mässan även hittade dit. (Länk till deras webbplats finns på min Falbygdsanor.se.) Visserligen fanns det utställare med Västgötalitteratur men utbudet var begränsat.

En av ägarna är Elisabeth Bergstrand som är en släktforskarkollega till mig. Visserligen så har vi inte så mycket kontakt men vi hör av oss när vi behöver hjälp av varandra. För jag brukar köra med tjänst och gentjänster i min forskning.

Nästa lördag slår de på stort då det är invigning med kaffe (start kl. 10:00) och man har möjlighet att titta runt och se sig runt om i butiken. Kanske hittar du den bok som du har letat efter så länge.

Namnet Farendal undrar jag över. Kanske är det en sammansättning av flera namn. Elisabeth bor på Fårdala så kanske är -dal därifrån. Men varifrån kommer Faren- då ifrån? Någon som har ett bra tips?

En reaktion på ”Antikvariat Farendal

  1. Hej !
    Farendal är ett gammalt namn på Fårdala och det kommer av att fara genom dalen. Gården ligger i dalen mellan Varvsberget och Gerumsberget.
    Här har vi en fantastisk utsikt och en spännande historia belagd ända tillbaka till år 1225.
    Hjärtligt välkommen till antikvariatet så kan jag kanske berätta lite mer.
    Mvh Elisabeth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s