GenealogyWise

GenealogyWise (förkortas GenWise) är ett nytt släktforsknings socialt nätverk som startades i mitten av juli. Redan i början var intresset stort och flera nya grupper bildades. Eftersom det är en amerikansk sida är språket nästan uteslutande engelska.

Det fungerar som Facebook men här är det bara släktforskning som gäller.

Själv fick jag en inbjudan av WorldVitalRecords.com eftersom jag har ett abonnemang hos dem och det är de som driver nätverket. Men dem berättar jag mer om en annan gång.

Grupper
Den första gruppen som jag gick med i är Sweden and Swedish Ancestry. Men ganska snart insåg jag att det inte funkar med med en enda grupp för hela Sverige. Så för två veckor sedan startade jag upp en för Skaraborgs län Skaraborg County Ancestry – Sweden och förra veckan blev gruppen Älvsborg County Ancestry – Sweden till. För att göra det enkelt att göra efterlysningar har jag lagt in diskussionerna kommunvis. Och för de som inte vet var vilken socken tillhör finns dessa uppräknade under respektive kommun.

Syfte
Syftet med grupperna är att fånga upp, hjälpa och skapa kontakt med svensk-amerikaner som söker sina rötter i respektive län. Kan dessutom släktingar få kontakt är det ett extra plus. Om man ska kunna göra det gäller det att göra det på ett ställe som de hittar till.

Nu är inte grupperna endast för svensk-amerikaner. Alla som söker och pratar släktforskning i resp län är välkomna.

Medlemskap
Hur blir man medlem? Det är inte så svårt. Gå in på någon av de länkar som finns under rubriken Nätverk i min länklista. Du kan läsa vad som diskuteras men för att göra något inlägg själv måste man vara medlem först. Och det hoppas jag att många av er som läser detta blir så.

Inspirera andra
Önskar att det kunde vara fler än jag som är intresserade att starta upp och driva liknande grupper för övriga delar av Sverige. Hoppas att detta inlägg på min blogg kan inspirera fler att hjälpa till. Kanske letar du efter en person som utvandrade från Karlstad eller vill hjälpa svensk-amerikaner att hitta sina rötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s