Högskolekurs i släktforskning

Ni har väl uppmärksammat att nu är släktforskning något som kan läsas på högskolan. Mittuniversitet har en sådan distanskurs. Själv så går jag kursen nu i höst.

Men nu läser jag väl fel tänker du. Hon kan ju redan släktforska. Då svarar jag att man blir aldrig fullärd. Det behövs alltid kompletteras med ny information och infallsvinklar i sitt forskande.

Kursen har inte kommit igång så mycket mer än vi har haft till uppgift att läsa kurslitteratur och det har jag gjort.

En sak som jag tycker kursledaren bör informera om är att alla som läser på högskola måste betala in kåravgift, det gäller även för denna kurs. Om det inte görs får studenten inte ut examen. Men när jag frågade om detta fick jag till svar att det var inte hans område. Men jag tror nog att det behövs i alla fall för det är nog många första gångs högskolestuderande på kursen. Och hur många vet om det här. Sista betalningsdag var 15 Sept men jag fick det sträckt till 22 sept. Om man är sen med betalningen tillkommer straffavgift och de pengarna kan man ju ha roligare för.

Så för er som går samma kurs som jag, gå då in på Härnösands Studentkår och kontakta kåren för att få ett inbetalningskort om ni nu inte redan har fått ett. Jag fick i alla fall inget med automatik, som är brukligt när man söker till en kurs/program på en högskola/universitet.

Det skulle vara kul att få veta vilka mer som läser kursen. Vi är ganska många som går kursen. Skriv gärna ett svar här nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s