Släktforskardagarna i Malmö

Ja, så är det dags för årets släktforskardagar, denna gång nere i Malmö. De mjukstartar i morgon med olika konferenser för de redan bitna och de som har någon slags roll i de föreningarnas styrelser. Annars börjar själva stämman och utställningen på lördag. Årets tema är Roskildefreden 1658, det betyder en del samarbete med Danmark.

Själv åker jag inte dit, tycker att det ligger lite långt bort för mig. Men det skulle vara intressant att vara med på stämman som åhörare eftersom det på senare tid har varit en hel del turbulens kring den avgående ordförande Ted Rosvall. Ted har varit ordförande för Sveriges Släktforskarförbund i åtta år och har valt att inte ställa upp för nyval nu när hans tillförordnade går ut nu på lördag.

En hel del har hänt under hans tid, en hel del bra eftersom han har satt fart på produktionen av CD och annat, satt tummen på och uppmärksammat sånt som vi släktforskare tycker är viktigt men andra oviktigt. Det som är aktuellt just nu är folkbokföringen, där en del uppgifter som Skatteverket tycker är oviktigt och rensar bort i brist på utrymme (precis som gjordes på dödsregistret men som Släktforskarsverige har fått återställa med mycket möda och stort besvär i CDn Sveriges Dödbok 1947-2003) men som vi släktforskare finner är mycket viktiga uppgifter att bevara.

Men eftersom åren gått så har Släktforskarsverige fått nog av Ted. Det blir väl så när någon har suttit länge på en viss post och att man vill ha en förändring oavsett vad den sittande personen har uträttat eller gjort. Har ni läst diskussionen som förs på Anbytarforumets Förbundsforum? Under de sista dagarna har diskussionen varit minst sagt hetsk åt båda håll. Det är nästan som om man som läsare hukar sig för de diskussioner som förs. Man undrar ibland hur de orkar hålla på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s