Sommarväder

Vad gör ni i sommarvädret? Ja idag får jag hoppas att ni har varit ute och njutet av det varma och soliga vädret. Själv var jag ute i min kryddträdgård och plockade grekisk oregano som jag plockade och la på tork. Det blir gott till pizzan i vinter. I går plockades timjan och gjorde det samma med den. Årets första körd av Mangol blev det också. I morgon blir det Mangolsoppa med ägghalvor. Mums, riktig sommarmat!

Tyvärr verkar denna periodens sommarväder ha haft sin höjdpunkt i dag, nu blir det svalare med regn i helgen. Då passar det bra att jag går in på mitt nya abonnemang som jag har köpt. Det är på Word Vital Record, där jag köpt ett två års abonnemang för USA materialet, kostnad 50 dollar. Det är inte samma kvalité som hos Ancestry men det finns här också annat källmaterial, såsom tidningar och gamla Everton Genealogical Helper, Land Patent (ägare av gårdar ”Homesteads”) mm.

Läser när jag kommer hem vår avgående förbundsordförande Ted Rosvalls veckobrev på Rötter. Han verkar ge en känga till sådana som försöker sig på att leda släktforskningskurser utan att kunna allt om släktforskning, men vem kan det. Man blir aldrig fullärd, själv lär jag mig nya saker hela tiden.

Det är inte bara oerfarna släktforskare som kan var dåliga kursledare. Det är farligt att kunna för mycket för då ska man hinna med och säga så mycket till kursdeltagarna att ledaren går för fort fram och deltagarna inte hinner uppfatta allt. Detta för att hinna med att säga allt men det är inte alla gånger det bästa. Ibland kan det vara nyttigt att inte tala om allt för en kursdeltagare, det kan göra att de själva kan upptäcka nya saker, det gäller att sätta igång dem så att säga och trycka på knappen. En god pedagog med bra kunskaper i släktforskning och dess hjälpmedel är med andra ord den bästa kursledaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s