I det varma vädret

Ni som jag sitter väl inte ock släktforskar framför datorn i det här vädret utan är ute och njuter av det varma vädret?

Nja det är väl inte sant i mitt fall. Själv har jag varit upptagen att göra min sista examensuppgift. Det var att klippa ihop två kortfilmer som jag filmade för tre veckor sedan och lägga ut dessa på nätet. Sista inlämningsdag är i dag söndag. Men jag brukar försöka att klara av det innan sista dagen. Och tur var väl det i detta fallet eftersom efter ett klargörande fick jag göra om en del eftersom instruktionerna var lite vaga. Filmerna handlar om Anna-Lena Hultman och Konkordiahuset i Hössna. Kan säga att det är två reklamfilmer om henne och huset där nere. Kommer att på något sätt lägga ut dem för allmän beskådning. Behöver dock få godkännande av min lärare först på uppgiften.

Min första examensuppgift, den där om gravstenar i USA har jag inte fått något svar på än, det blir nästa vecka eftersom jag skrev och frågade om jag kunde lägga upp den engelska sidan men det ville hon inte förrän hon sagt sitt.

Det där med värmen ja, torka råder och med får man försöka vattna sina växter. Har egen brunn på lantstället och denna används i detta syfte. Men eftersom den inte är så djup får man inte vattna för länge och för mycket i taget. För att kolla att inte motorn bara går och går till ingen nytta sitter jag och passar bredvid. Har då med min bärbara dator ut i skuggan och jobba fram emigranter från Falbygden med hjälp av emigrantdatabaserna Emigranten och Emibas.

Det är det där grundarbetet som jag just nu håller på med, det som tar så mycket tid. Senare ska jag sitta vid min uppkopplade dator och plocka till mig Falbygdsemigranter. Har underlag att hitta ett par hundra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s