Lars i Lindstrom Minnesota

Har nåtts av den sorgliga nyheten att den släktingen som emigrerade sist har avlidit i Lindstrom Minnesota.

Lars Augustsson F 21 oktober 1923 – D 2 juni 2008.

Lars föddes i Stora Åby kvarn i Landa socken i Älvsborgs län och är med det tyvärr ingen Falbygdsemigrant. Hans föräldrar var mjölnare och flyttade runt en hel del. Den sista kvarnen familjen bodde i var Norra Sniken i Hornborga socken.

Lars emigrerade i början av 1950-talet till sin farbröder som bodde i Taylor Falls. Eftersom han emigrerade i vuxen ålder hade han svårigheter med att lära sig engelska. I fjol när vi hälsade på pratade han med en blandning av svenska och engelska så våra värdar vi bodde hos just då hade svårigheter att hänga med vad hans sa.

Lars arbetade i USA som snickare och senare även som förman på olika byggen. Var hemma flera gånger under åren och tyckte väl att det var svårt att finna sig till rätta i det nya landet. Längtade till Sverige när han var hemma i Minnesota och vise versa. Gifte sig aldrig utan var en sökare hela livet. Han hade fyllt 85 år senare i höst.

One thought on “Lars i Lindstrom Minnesota

  1. Lars såg jag ofta på the American Swedish Institute i Minneapolis, och också Lindstrom,Minnesota där han var verksam vid emigrant huset som han jobbade mycket på för att bygga om den till ett mål för svenska turistar som reste i emigranternas spår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s