Släktresan

– i dåtid och nutid

 • december 2007
  M T O T F L S
  « Nov   Jan »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Arkiv

 • Top 8 Länkar

 • Medlem i

 • Besökare

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Med mormonernas hjälp

Posted by tagesdotter på december 11, 2007

Det var i USA som den stora släktforskningsrörelsen växte fram. Detta då mormonerna var och är intresserade av att leta fram sina släktingar i svunna tider för att döpa dem i den mormoniska kyrkan för att dessa postumt ska kunna komma in i himlen.

Det låter konstigt i mina öron men vi ska vara tacksamma att de tror på detta eftersom det är de som en gång åkte till Sverige och microfilmade våra kyrkoböcker. Originalet förvaras i den stora arkivbyggnaden i Salt Lake City, Utah. Svenska folket fick en kopia som förvaltas av SVAR. De har i sin tur gjort den tillgänglig genom att låna ut eller sälja dem till de som önskar/önskat. Själv kan jag gå till Falköpings Biblioteks släktforskarrum och läsa microfischen för Falköpings kommuns socknar samt grannsocknar.

De mest kända webbplatserna som mormonerna driver:

 • FamilySearch är nog den mest kända av mormonernas släktforsknings webbplatser. På 1:a sidan står det att det är den största samlingen av gratis familjehistoria, släktträd och släktforskningsmaterial i världen. Det kan hända, men själv använder jag mig aldrig av sidan. Anledningen är att jag tycker att det är ganska svårt att söka på sidan samt att det mesta är som bäst 2:a handskällor, dvs det är inskickat material. Visst kan man göra försök, men hoppas inte för mycket.
    
 • Ancestry.com är en betalsida, dvs det är köp av abonnemang här. Ett års abonnemang kostar för USA-databaserna kostar i nulägget ca 900 kr. Med tanke på den svaga dollarn så är det ett bra pris. Sidan finns numera även på svenska Ancestry.se   
  Kommer att gå in närmare på denna webbplats vid ett senare tillfälle.
    
 • Rootsweb.com är en syster-webbplats till Ancestry.com. Det finns många gemensamma sidor men till skillnad från Ancestry är denna fri/gratis att använda.
  Kommer att gå in närmare om denna webbplats vid nästa tillfälle.

Ett svar to “Med mormonernas hjälp”

 1. […] att använda er av mormonernas webbplats Familysearch.org? Skrev om den i december 2011 i artikeln Med mormonernas hjälp. Sen sist har det blivit en helt annan webbplats. Då var det mest forskningsresultat som var […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: