Första snön

Så har den första snön kommit för säsongen här i stan. Det började med regn som övergick i snön. Själv var jag hemma då jag haft semester denna vecka för att reda ut sånt som har blivit ogjort i över ett års tid. Tyvärr är inte korten från USA-resan som jag jobbat med, skulle behöva minst en veckas semester till men det har jag inte möjlighet till. Det blir väl att försöka komma i ikapp i jul istället.

Minnesotaborna som flyttar till varmare stater varje år för att slippa den bistra vintern gav sig av för minst en månad sedan. Har släktingar som gör detta varje år. De bor ungefär halva året i Minnesota respektive Florida. Enligt väderkanalen Weather.com så är det 2 grader C just nu i Minneapolis. Det ska även snöa under dagen, så det är ungefär samma väder där som här. Det var skillnad mot i somras när det var kallt och regnigt här i Sverige medan det var över 30 grader varje dag och stekande hett.

När det är sånt här väder vill man bara krypa in inomhus och slippa ge sig ut. Nu börjar det bli tid att verkligen sitta med sin släktforskning. Själv har jag letat fram några fler Falbygdsemigranter och deras familjer samt jobbat med mina Valtorpsbor nu i höst. Det senare berättar jag mer om i ett annan blogg.

Annonser

Författare: tagesdotter

Släktforskat sedan 1991, främst i min egen släkt. Men har nu inte så mycket kvar att forska om där. I stället har jag övergått mer till att få fram uppgifter om emigranter från Falbygden och deras familjer. En annat område är att hembygdsforska om Valtorpsbygdens folk, dvs kartlägga socknarna Valtorp och Södra Kyrketorps folk. Främst på 1900-talet men även en del bakåt åker med i farten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s