Släktresan

– i dåtid och nutid

 • juli 2007
  M T O T F L S
  « Jun   Aug »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Arkiv

 • Top 8 Länkar

 • Medlem i

 • Besökare

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

New York & Ellis Island

Posted by tagesdotter på juli 10, 2007

Empire State Building

På söndag morgon bar det av till New York. Vi tog bilen till Metropark, NJ där vi parkerade bilen. Resten av resan gjordes med NJ-pendeln in till Penn Station på Manhattan. Vårt hotel Hotel Pennsylvania ligger mitt emot tågstationen så det var inte svårt att hitta dig. Vi checkade in och köpte oss en 24-timmars rundturs biljett med den gröna busslinjen Downtown som körs med dubbeldäckare utan tak. Vi satte oss naturligtvis längst upp så att vi fick en bra utsikt. Det fläcktade bra där uppe, tur eftersom det är ganska varmt i New York då det inte finns någon vind eftersom skyskraporna tar emot.

Manhattan

Måndag var det Ellis Island som gällde men först skulle ett besökt vid Frihetsgudinnan göras. Det var säkerhetskontroller både när vi skulle på färjan och till Frihetsgudinnan. Men det var värt utsikten.

Ellis Island sorteringsrum

Ellis Island var huvudmålet för vår resa. Det var här som invandrarna hamnade 1892 – 1930. Många svenskar passerade här också. Vi spenderade ca 3 timmar här, det var lätt. Utställningar överallt i sidogångarna. Den intressantaste var den om alla de undersökningar som en immigrant måste genomgå. Man ville inte ha in sinnesjuka o de som var sjuka av något slag. Om det kundes avhjälpas sattes personen i fråga i karantän i någon av sjukhus husen som finns på ön.

Vi åkte hem innan rusningtiden (börjar 16:00 när alla ska hem) och det var nog tur. Det var hett ute 93 grader F. Vår taxichaufför sa att det inte går att leva på en taxichaufförs lön i NY. Det är på förslag att privatbilar ska förbjudas i stan.

Ett svar to “New York & Ellis Island”

 1. […] Han liksom de flesta svenskar vid den här tiden reste via Ellis Island, en ö som fungerade som inreseport och ligger i New Yorks hamn och för att sedan resa vidare in i landet. Conrad bodde enligt Census […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: