New York & Ellis Island

Empire State Building

På söndag morgon bar det av till New York. Vi tog bilen till Metropark, NJ där vi parkerade bilen. Resten av resan gjordes med NJ-pendeln in till Penn Station på Manhattan. Vårt hotel Hotel Pennsylvania ligger mitt emot tågstationen så det var inte svårt att hitta dig. Vi checkade in och köpte oss en 24-timmars rundturs biljett med den gröna busslinjen Downtown som körs med dubbeldäckare utan tak. Vi satte oss naturligtvis längst upp så att vi fick en bra utsikt. Det fläcktade bra där uppe, tur eftersom det är ganska varmt i New York då det inte finns någon vind eftersom skyskraporna tar emot.

Manhattan

Måndag var det Ellis Island som gällde men först skulle ett besökt vid Frihetsgudinnan göras. Det var säkerhetskontroller både när vi skulle på färjan och till Frihetsgudinnan. Men det var värt utsikten.

Ellis Island sorteringsrum

Ellis Island var huvudmålet för vår resa. Det var här som invandrarna hamnade 1892 – 1930. Många svenskar passerade här också. Vi spenderade ca 3 timmar här, det var lätt. Utställningar överallt i sidogångarna. Den intressantaste var den om alla de undersökningar som en immigrant måste genomgå. Man ville inte ha in sinnesjuka o de som var sjuka av något slag. Om det kundes avhjälpas sattes personen i fråga i karantän i någon av sjukhus husen som finns på ön.

Vi åkte hem innan rusningtiden (börjar 16:00 när alla ska hem) och det var nog tur. Det var hett ute 93 grader F. Vår taxichaufför sa att det inte går att leva på en taxichaufförs lön i NY. Det är på förslag att privatbilar ska förbjudas i stan.

One thought on “New York & Ellis Island

  1. Pingback: Conrad Johnson 1904-2014 « Släktresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s