7:de gatan

de gatan, Rockford, IL
I Rockford finns en ganska berömd eller ska jag säga ökänd gata. Den heter 7th Street. Den var känd en gång i tiden för att här bodde många svenskar som immigrerat till landet. Det räckte förr i tiden att skriva till någon som bodde där: Sjunde gatan, USA som adress. På denna gata fanns det dåliga bostäder, barer och kyrkor om vartannat. Kvarteren runt omkring var bebodda av svenskar. Att det var just i Rockford som många stannade berodde delvis på att här slutade järnvägen. En gång i tiden var 50% av befolkningen svenskar eller svenskättade. Resten var av italiensk- o annan härkomst.

I går kväll var det USA:s nationaldag. Det bästa av det var fyrverkerierna som pågick en halvtimma 21:30-22:00. Det som var mindre bra var paraden och att våra värdar var tvungna att bosätta sig i parken senast vid ett. Detta för att få bra parkeringsplatsen o få den bästa platsen för att se bra.

I morgon fredag ger vi oss av på morgonen halv nio till Chicago O’Hara flygplatsen med buss. Flyget går inte förrän kl 14:05 men vi vill vara ute i god tid och det kan vara besvärligt på flygplatsen med säkerheten så vi vill vara på den säkra sidan. Vår släkting som bor i Dover, DE hämtar oss utanför flygterminalen eftersom besökare inte får gå in som läget är just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s