Conrad Johnson 103 år

Conrad Johnson 103 årI dag tisdag har vi träffat en från trakten, Falbygden menar jag, här i Rockford på ett café. Han heter Conrad Johnson och är 103 år fyllda. Hans bror var 100 år i maj (artikel i FT) och avled kort därefter då han hade fått en stroke. Brodern hette Göran Jansson bodde på St Sigfridsgatan i Falköping. Conrad hette i Sverige Konrad Jansson och utvandrade 1923. Hans föräldrar hade utvandrat till Chicago men fadern blev rekommenderad att byta klimat så de återinvandrade till Sverige o Kymbo. De flesta av barnen (tio stycken) var födda i IL men en del var födda i Kymbo såsom Conrad. Jag spelade in på en mp3 och även videokameran, så vi får se vad det kan bli av det när vi kommer hem.

Vi var hos goda vänner till Joan & Jerry Larson i går kväll måndag – LaVern (som står bakom Conrad på bilden) & Kathy Larson, inte släkt på något vis men svensk-ättlingar även de. Deras grannar kom in, Alf & Delores Forsberg, Delores som är syster till Kathy. Alf är född i Ockelbo och pratar bra Svenska. Det var de som tipsade oss att det bodde en 103-åring i grannskapet och att han dessutom härstammar från Falbygdstrakten. Kathy & Delores har dessutom släkt från Bolum och Broddetorp, som jag ska försöka hjälpa att få fram uppgifter om familjen när jag kommer hem.

Vi har även gjort ett besök på biblioteket här i Rockford för att se hur man släktforskar här. Ja, inte kan de få fram lika mycket som på vårt bibliotek i Falköping. Något som jag plockade fram dock var The Death Certificate av min morfars farmors far Gustaf Floren som utvandrade med sina barn utom en dotter (min gren) efter att hustrun dött. Det framgår av denna att han var gift när han avled 1895, något som jag inte hade någon aning om. Ska kolla i vigsel databasen som finns över IL på nätet om jag kan hitta honom där.

Nu på kvällen har vi varit på baseball match. Det var Rockford River Hawkes mot Thunderbolls ett lag från Chicago och som leder ligan. Kan säga att det var en div 1 match. Kul att varit och kollat för inte är jag bortskämt med att se just baseball. Vi åkte hem innan matchen var över då det började att mullra norr över och stänka regn, dessutom låg de under med 5-1.

Just nu kl halv elva har vi en t-storm (thunderstorm) över oss med skyfalla och blåst. Det mullrar rejält där ute ibland, så jag hoppas att jag somnar ändå. I morgon är det 4 juli, vi ska se paraden med fyrverkeri. Hoppas då att det blir skapligt väder, det är utlovat ostadigt fram till eftermiddagen.

One thought on “Conrad Johnson 103 år

  1. Pingback: Conrad Johnson 1904-2014 « Släktresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s