Amish land

Amish buggyAmish cloth På torsdagen var det dags for Amishland i Shipshewana. Det tog ca 40 min att åka dit. Vi var först på ett museum, eftersom vi väntade på att det skulle sluta regna, där vi fick bakgrunden och deras historia. Vi var på en restaurang och smakade deras mat på The Blue Gate Restaurant, vi beställde en familjevariant där vi fick samma mat alla 6. Sen var det dags för en tur med buggy men jag avstod då jag är allergier o asmatiker. I stället gick jag runt och kollade in o tog kort där det var lämpligt. Man får nämligen inte ta kort på Amish, det har med deras religion att göra, alla dockor som fanns till salu har inget ansikte.

Det finns en hel del affärer men med mycket av vad jag kallar krimskrams. De vet hur de ska göra affarer av sin kultur. Sen var det dags att åka hem eftersom affarerna stängde kl 17:00, lite tidigare än vad vi räknat med så det var en del shoping som inte blev av.

2 thoughts on “Amish land

 1. Hej Anneli!
  Jag har hittat en dator och kollat in var du ar. Det later som om du har en spannande resa. Vi befinner oss nu pa en Campground 2 timmar fran Badlands i riktning mot Minneapolis. Jag forsokte ringa dig en gang men kom aldrig fram, sedan har vi haft fullt upp. Vi lammnade Minnesota pa midsommarafton, Vi har varit i Badlands, Mount Ruchmore, Rocky Montains, Yellostone, Salt Lake City, nu ar vi pa vag tillbaka till Minneapolis. Vi har sett Buffalos, Dear, Elk, Prariehundar, Grizzlybjornar, det ar ett helt otroligt land, vilka naturupplevelser, berg dalar, sno och varme ja jag vet inte vad. Ha en fortsatt bra resa. Kram

 2. Hej Inga-Lill och Anneli!

  Jag sitter nu och läser Dina
  rapporter från resan. Mycket
  intressant upplever Ni förstår
  jag.
  Om Ni träffar Terri och Tammy
  fler gånger, så hälsa så gott
  till dem.

  Ha det så bra i fortsättningen.
  Många hälsningar Majny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s