Svenskbygderna

Det tog 2 nätter att få rätt dygnsrytm. Nu funkar det.

På fredagen gjorde vi svenskbygderna med Stillwater, Lindstrom, Taylor Falls. Stillwater var något over det vanliga, den såg verkligen gammal ut. Taylor Falls var i stort sett en gata och några smågator. Det var den varmaste dan på hela året sa vår värd Steve.

Lördag var det Swedish American Institute, ett skrytbygge utöver det vanliga en tidningsbaron som byggt och skänkt huset. De firade midsommar och det var fullt av folk. Därefter åkte vi till ett 1 ars kalas, det var vår värd Judis systers sondotter. Eftersom det bara finns ett barnbarn till i familjen blir de bortskämda med presenter. På vägen hem fick vi se att det var en parad i staden Buffalo, vi stannade till i en timme och då såg vi ändå inte mer an halva ändå. På kvällen åt vi en pizza där istallet for en hård kant var det inlagt ost emellan, det var gott.

I går söndag blev det en sväng pa Mall of America, där vi träffade en släkting och åt lunch på en restaurang jag aldrig har sett maken till och aldrig kommer att se. Rainforest cafe. Det var som ett stort träd i mitten med apor och fåglar runt om. Hög volym hela tiden så det gick nästan inte att prata med varandra. Ibland drog ett åskväder förbi.

Eftermiddagen var särkilt av intresse för mig då vi besökte ett par kyrkogårdar. Jag kunde ha stannat hela dagen där och tagit kort pa gravstenar med svenska namn.Minneapolis downtownStillwater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s