Flygresan

Flygplanet startade som det skulle pa Landvetter. Vi blev staende pa banan ett tag i Amsterdam eftersom det regnade och askade, kom ivag ca 45 min sena men vi kom til Minneapolis i tid i alla fall. Resan gick over England, Irland, spetsen av Gronland, in over Kanada och over gransen mellan de tva sjoarna over WI och till Minneapolsi, dar planet gjorde en svang infor landning. Tuggade tuggummi pa alla uppstigningar o landningar. Besvarligast var den sista landningen, da madde jag illa, men det var guppigt ocksa.

Det var tull pa bada flygplatserna, forst for Europaflyget sedan for internationella. Tyvarr fick inte jag och mamma sitta ihop pa flyget over, inte ens pa samma rad. Detta var till nackdel for M eftersom hennes resesallskap var amerikanska. Sjalv satt jag med en mormonfamilj dar pappan i familjen missionerat i Skaraborg, mest i Mariestad, Lidkoping men aven i Skara o Fkp. Han var glad att fa ova sin svenska.

Det var en vagg som slog emot oss nar vi klev av i Minneapolis vid halv 6, 33 grader. De har en varmebolja med kulmen i helgen.

De vi bor hos hamtade oss vid flygplatsen. Bloomington som de bor i, ar en forstad till Minneapolis och har 86 000 inv, den tredje storsta staden i MN tillsammans med Duluth. Bara Minneapolis och St Paul ar storre. Deras hus har hog standard. Det kan delvis bero pa att han ar egenforetagare och snickare. Det star en stor trailer pa uppfarten som ser ut som en hasttrailer men det var visst den nya trailern for verktygen.

Det har blev utan svenska tecken, de har Apple datorer och kan inte koppla upp min laptop pa deras modem utan jag skriver pa en av deras datorer.

2 thoughts on “Flygresan

 1. Härligt att ni har kommit över och smaka på den sköna värmen 🙂
  Vet att min bror har det varmt också i WY

  För man då skriver på deras datorer använder jag Ascii
  ALT + nummer
  143 Å
  134 å
  142 Ä
  132 ä
  153 Ö
  148 ö

  Jag är också i planeringstadiet till min resa v43

  ha det gött

 2. Hej!
  Vad kul att höra att du e framme och att allt har gått bra. Bra att det är varmt, då behövs inga jackor iallafall,håller på att packa det sista nu, det blir tungt ändå. Ha det nu så himla bra.
  Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s