Släkten

Släktingar är något man har och inte blir av med i första taget. En del tillkommer andra får man dras med hela livet, varken man vill eller inte. Släkten är värst är ju ett utryck och det stämmer tyvärr i en del fall. Har själv några i min släkt som stämmer ganska väl överens med just det.

Släktingar som letas reda via släktforskning är dock ganska kul och givande. Det brukar bli en glad överraskning att jag är släkt med just den personen. Det kan bli ganska oväntade släktskap som kommer fram i ljuset.

Särskilt uppskattade är de som hittas på respektive sida av Atlanten, dvs svensk-amerikaner. För oss svenskar betyder det att släkten blir större och för de andra att de får släktingar i Sverige och kontakt med sitt ursprung. De som är intresserade brukar vara ganska angelägna att få kontakt med släkten. Tack vare Internet och e-post finns det stora möjligheter att släktforska och få tag på släkt. Även om det inte är lika lätt som i Sverige, då vi har fler källor att ösa ur.

Först gäller det att få tag på släktingarna over there, sedan ska man etablera en kontakt och sist men inte minst göra besök i respektive land. Det är här det är bra att ha släktingar i världen, då kommer man in under ytan och får reta på hur det är att leva just i det landet. Dessutom blir de bra som guider då de har lokalkännedom.

Det är just det som jag har gjort och nu ska jag och mamma besöka våra släktingar i USA i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s